Sisteme de fatada ventilata

Solzi mari

Domeniul principal de utilizare al solzilor rectangulari mari il reprezinta fatadele cu suprafete intinse. Prezenta lor vizuala este impresionanta. Pentru proiectele la care se utilizeaza RHEINZINK „natural”, procesul de patinare va crea un design special texturat in diferite nuante puternic individualizate. Pentru a asigura calitatea cea mai buna si dimensionarea elementelor specifice fatadei, solzii mari se pot executa individual conform cotelor dorite. 

 

 

 

 

 

 

 

Solzi mici

 Formele de solzi ascutiti si patrati, formeaza familia de solzi mici . In contrast cu placarile cu sindrila, aparent asemanatoare, cu o mare putere vizuala de atractie, solzii  prezinta margini indoite pe toate cele patru laturi, doua pe fata superioara si doua pe fata inferioara, astfel incat sa permita un montaj exact printr-o imbinare sub forma unui falt simplu culcat. Datorita formatului mic de solzi, bine individualizat, versatil, cu elemente singulare, se pot gasi solutii constructive, pentru corpuri de contructie geometrica complicata.Aproape toate formele rectangulare sau curbate pot fi acoperite fara nici o dificultate. Zone clasice de utilizare a solzilor mici precum lucarne, invelisuri pentru cosuri de fum, margini, se executa cu usurinta fara a compromite arhitectura generala a proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistem faltuit

Sistemele faltuite , imbina longitudinal fasiile de tabla individuale adiacente prefaltuite . Cu o linie estetica fina si cu o versatilitate deosebita,faltul vertical se armonizeaza cu aceeasi nauralete atat cu arhitectura moderna cat si cu cea traditionala.Faltul in unghi drept utilizat la placari de fatade ofera unefect vizual pronuntat, avand ca rezultat obtinerea unei structuri dinamice realiste cu o linie pregnanta ( latimea faltului de aprox. 12mm ). Indoitura si inchiderea profilului se pot executa manual sau cu masini special de profilare si inchidere falt. Diferite lungimi si latimi de fasii pot fi utilizate in realizarea proiectelor de diverse forme, rectangulare sau curbate, utilizand aceasta tehnica de faltuire in mai multe moduri: vertical, diagonal sau orizontal .

 

 

 

 

 

 

 

Profil ondulat

Prin forma curgatoare a clasicei unde sinus, profilele ondulate au gratia unui filigran. Diferitele modalitati de asezare – orizontala sau verticala – ofera posibilitatea atata a unei structuri fine, cat si a unei divizari in campuri clar vizibile ale imaginii fatadei. Jocul dintre lumina slaba si umbra fac sa apara chiar si pe suprafete mari, efecte optice vioaie si atractive .

 

 

 

 

 

 

 

Profil trapezoidal

Atat prin dispunerea orizontala cat si prin dispunerea verticala, profilul trapezoidal, cu aspectul sau nervurat, convinge prin limbajul receconturat al formelor. In bataia inimii, contrastele sunt de o intensitate mai puternica decat in cazul profilului ondulat.Posibilitatea de a alege intre partea vizibila A si B face din aceasta placare de fatada un profil „cu doua fete”.

 

 

 

 

 

 

 

Panouri orizontale/verticale

Panourile orizontale/verticale amintesc de fatadele de tipul constructiilor de lemn. Prevazute pe ambele parti cu profil marginal,elementele se fixeaza cu canelura prestabilita de 2 mm indirect cu un profil suport . Prin utilizarea acestei tehnici, variatiile de lungime datorate temperaturii pot fi preluate usor si sigur.

Nota: Detaliile tehnice prezente in acest articol explicativ, sunt preluate din documente oficiale Rheinzink .

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.