Sindrila bituminoasa,membrane

Membranele bituminoase aditivate de tip multi-strat  se compun din :

1. material de impermeabilizare, format din bitum distilat, aditivat cu plastomeri APP (polipropilenã atacticã) sau elastomeri pe bazã de cauciuc sintetic SBS (stiren-butadien- stiren). Functie de reteta amestecului bituminos si a armaturii utilizate, se pot obtine proprietati diferite de rezistenta mecanica, elasticitate, flexibilitate la rece si durabilitate.

2. armatura, înglobatã în zona medianã a masei de impermeabilizare, este constituitã din: ţesãturã neţesutã stabilizatã termic, din fire de poliester, sau împâsliturã din fibrã de sticlã.

Membranele armate cu poliester au rezistenta excelenta la punct static si dinamic, o foarte buna rezistenta la rupere longitudinala si transversala si o alungire mare la rupere.
3. folie micronicã din polietilenã termofuzibilã, pentru protecţia feţei inferioare a membranelor. Se topeste în timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii poate fi controlata, urmarind disparitia marcajului stantat în relief (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei. Încalzirea membranei peste temperatura de topire optima poate provoca modificari în structura materialului .
4. granule de ardezie, pentru protejarea feţei superioare împotriva razelor solare şi a ultravioletelor, la membranele folosite ca strat final.
Confera totodata un aspect estetic aplicatiei.
5. nisip, talc, pe faţa superioarã a membranelor intermediare, folosite în sisteme de hidroizolaţie bi – , sau multi-strat, sau în hidroizolaţii subterane.
Standardizare :

P = armaturã de poliester neţesut
V = armaturã de fibrã de sticlã
A = ardezie

SBS : Stiren Butadien Stiren – oferã membranei proprietãţi elastice şi o flexibilitate la temperaturi scãzute.

APP : Polipropilena Atactica – oferã membranei proprietãţi plastice şi rezistenţã mecanicã membrana12

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.